Update Schoon Water gewasbeschermingsmonitor 2020

Gewasbeschermingsmonitor SchoonWaterWijzer bannerTelers moeten verplicht een gewasbeschermings- monitor hebben. Om ze daarbij te helpen heeft Schoon Water voor Brabant de SchoonWaterWijzer ontwikkeld. Op www.schoonwaterwijzer.nl kan elke teler eenvoudig en snel invullen welke maatregelen hij neemt voor een geïntegreerde werkwijze. Met een ingevulde en geëvalueerde SchoonWaterWijzer en een actuele spuitregistratie voldoet u als teler aan uw wettelijke verplichting. De wijzer is nu herzien door Delphy adviseurs in aanloop naar het seizoen 2020.

Gemakkelijk en snel

Gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen met de SchoonWaterWijzer kosteloos en eenvoudig hun eigen gewasbeschermingsmonitor opstellen. De SchoonWaterWijzer is voor iedereen toegankelijk (Schoon Water deelnemer of niet) en het invullen duurt slechts 15 minuten.

Wettelijke verplichting en meer

De gewasbeschermingsmonitor dient voorafgaand aan de teelt ingevuld te worden en twee maanden na het einde van de teelt geëvalueerd zijn. De SchoonWaterWijzer is de eerste door de NVWA goedgekeurde gewasbeschermingsmonitor. De wijzer bevat alle wettelijke eisen en praktische win-win-maatregelen; goed voor de teler én goed voor het water. De SchoonWaterWijzer is beschikbaar voor tien verschillende gewassen.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.