Vooraankondiging: Regiobijeenkomst chemievrij beheer sportgrasvelden

Vooraankondiging Regiobijeenkomsten chemievrij beheer sportgrasveldenHoe kunt u uw sportveld chemievrij beheren met behoud van de speelkwaliteit? Deze vraag staat centraal tijdens twaalf regiobijeenkomsten chemievrij beheer van sportgrasvelden. U krijgt concrete handvatten aangereikt om dit zonder gewas-beschermingsmiddelen te doen en kunt vragen stellen aan sportexperts. In elke provincie wordt een bijeenkomst georganiseerd; noteer voor regio Noord-Brabant 23 januari alvast in uw agenda!

Om uitspoeling van gewasbeschermingsmiddelen naar het water te voorkomen gaat per 2020 een verbod in op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sportgrasvelden. Er blijven slechts een beperkt aantal uitzonderingen over de komende 2 jaar. Om beheerders van gemeenten, vrijwilligers bij sportverenigingen, aannemers, beleidsmakers, adviseurs en experts te ondersteunen in deze omschakeling vinden van januari t/m maart 2020 twaalf regiobijeenkomsten plaats. Centraal tijdens deze bijeenkomsten staan de ervaringen van sportclubs die al enige jaren chemievrij werken. Er is volop gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen met vakgenoten. Daarnaast licht ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de laatste stand van zaken over de geldende wet- en regelgeving toe.

Programma (circa 12.30 tot 16.00 uur)

  • Welkom
  • Toelichting wetgeving (ministerie Infrastructuur en Waterstaat)
  • Presentatie Handreiking Pesticidevrij Sportgrasbeheer (sportexpert)
  • Verhaal uit de praktijk
  • Plenaire discussie

Interesse?

De bijeenkomsten vinden plaats op een centraal gelegen locatie in elke provincie. De precieze locatie volgt nog. U kunt kosteloos deelnemen. Aanmelden is op dit moment nog niet mogelijk, houd de Schoon Water site in de gaten voor de officiële uitnodiging.

Organisatie

Deze bijeenkomsten worden gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (Vewin) en NOC*NSF. De uitvoering is in handen van BSNC en CLM Onderzoek en Advies. Projectpartners zijn: Cumela, KNVB, Unie van Waterschappen (UvW) en VHG.

Partners nationale bijeenkomsten sportvelden

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.