Verwarring rond glyfosaat op verhardingen opgelost

Het bestrijdingsmiddel glyfosaat (Round up) is regelmatig in het nieuws. Onlangs werd duidelijk dat het middel in Europa met 18 maanden is verlengd. Deze verlenging staat echter geheel los van het verbod op verhardingen. Dat verbod geldt in Nederland vanaf 31 maart 2016 en blijft geldig. Via www.schoon-water.nl/forum heeft het ministerie van Infrastructuur & Milieu dit nogmaals bevestigd.

Op 31 maart j.l. is in Nederland regelgeving in werking getreden waardoor het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen is verboden. Dit verbod geldt voor alle gewasbeschermingsmiddelen, dus ook voor glyfosaat. Dit betekent dat beheerders of hoveniers die na 31 maart glyfosaat of een ander gewasbeschermingsmiddel gebruiken op verhardingen de wet overtreden.

Het verbod staat geheel los van de recente ontwikkelingen rondom de lopende Europese procedure waarmee de werkzame stof glyfosaat wordt herbeoordeeld. Deze Europese herbeoordeling is nodig omdat goedkeuringen zijn gebonden aan termijnen en de termijn voor glyfosaat eind juni 2016 afloopt.

Voor meer informatie en vragen: kijk op www.onkruidvergaat.nl of stel uw vraag op www.schoon-water.nl/forum

U kunt ook contact opnemen met Joost Lommen (CLM) via 0345-470758 of jlommen@clm.nl.

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Gemeenten, Persberichten, Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.