Schoon Water tip: waterschade en gewasbescherming?

-Neem zo nodig contact op met uw adviseur-

Beste Schoon Water deelnemers,
Diverse telers zijn –met name in Zuid-Oost Brabant- hard geraakt door de extreme periode die (hopelijk) achter ons ligt. Stortbuien en/of hagelbuien hebben geleid tot grote waterschade in de gewassen.  We zien dat de ziekte- en onkruidbestrijding sterk wordt bemoeilijkt. We hebben dit ingebracht bij de betrokken partijen zoals ZLTO, Provincie en waterschappen en aangegeven dat de situatie ernstig is. We hopen van harte dat er oplossingen worden gevonden in de toekomst om bovenstaande problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Ook een aantal Schoon Water deelnemers zijn hard getroffen. De ambtelijke begeleidingsgroep van Schoon Water heeft dit gister uitgebreid besproken. Heeft u vragen over waterschade in relatie tot Schoon Water, dan kunt u contact opnemen met CLM (projectleider Schoon Water).

Aanspreekpunt is Dirk Keuper (dkeuper@clm.nl, 0345-470729).

Heeft u behoefte aan praktische tips, bijvoorbeeld t.a.v. ziektebestrijding neem dan contact op met uw Schoon Water adviseur van Delphy.

Sterkte voor de getroffen telers.

Met vriendelijke groet,
namens de begeleidingsgroep,

Peter Leendertse
CLM
Projectleider Schoon Water

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.