Gebruik van spectraal beelden in aardappelen

Spectraal beeld van aardappelen

Deze foto geeft een voorbeeld weer van een spectraalbeeld in aardappelen. De donkere vlekken in het midden van de foto geven verschillende N vensters aan.

Het project “Schoon water” biedt dit jaar via DLV Plant de mogelijkheid hoge resolutie beelden (pixels 1×1 mtr) van uw aardappelpercelen te ontvangen, gemaakt met hyperspectraalcamera’s gemonteerd op een klein bemand vliegtuigje. Er wordt onder de wolken door gevlogen, daardoor zijn beelden gegarandeerd. U krijgt 5 beelden per aardappelperceel in de periode vanaf 20 mei tot eind juli.

Betere monitoring
Per vlucht ontvangt u per perceel een biomassakaart, een stikstof gerelateerde kaart en een thermische kaart, die onder andere informatie geeft over de vochttoestand. Hierdoor krijgt u extra informatie over uw aardappelperceel om uw gewas beter in de gaten te houden en mogelijk bij te sturen. Een mooie gelegenheid om ervaring op te doen met deze nieuwe techniek van gewasmonitoring.

Korting voor Schoon-Waterdeelnemers
Als Schoon Water deelnemer betaalt u voor deze beelden € 350,- voor 20 ha. Neem voor meer informatie contact op met uw DLV adviseur uit het project Schoon Water.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Teelttips. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.