Schoon Water tip: Coloradokever in aardappelen

Op diverse percelen worden volwassen coloradokevers gevonden. Als er alleen kevers gevonden worden is een bespuiting niet nodig. De larven doen namelijk de meeste schade. Controleer uw percelen en voer bij aantreffen van larven een bespuiting uit.

Vaak wordt de bestrijding van de coloradokever gecombineerd met die van luizen. Middelen die dan gebruikt worden hebben vaak een algemene werking en daarmee een hogere milieu impact. Dit is alleen nodig als er daadwerkelijk luizen gevonden worden.

Worden er geen of weinig luizen gevonden, maar wel larven van de coloradokever? Kies dan voor een bespuiting met 50-60 ml Coragen. Dit middel heeft de voorkeur, omdat het middel specifiek op (de larven van) de coloradokever werkt.

Door een bespuiting met Coragen uit te voeren, spaar je de natuurlijke vijanden (ook tegen luizen) en bestuivers. Bovendien is dit middel laag in milieubelastingpunten (zie tabel) en daarmee beter dan opties die bestrijding van coloradokevers en luizen combineren.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.