Schoon Water tip: Selectieve inzet middelen tegen spint en luis

Aantastingen van spint en luis worden waargenomen in verschillende boomkwekerij gewassen en vaste planten, zoals P. conica, Buxus, Vinca, Pachysandra. Controleer de planten daarom goed! Kijk voor de bestrijding naar de milieubelastingkaart voor het effect van de bestrijdingsmiddelen op het milieu. Maak aan de hand hiervan een keuze voor de bestrijding.

Gebruik selectieve middelen

Door selectieve middelen in te zetten tegen spint en luis blijven natuurlijke vijanden actief, waardoor er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Chemisch ingrijpen is dan minder snel noodzakelijk.

Wanneer er toch een correctiebespuiting tegen spint nodig is, gebruik dan Scelta en Floramite. Deze zijn goed toepasbaar binnen een geïntegreerde bestrijding. Voor luizen is Teppeki een goede keuze.

Milieubelastingskaart

Op de milieubelastingkaart is naast de milieubelasting ook de selectiviteit van de middelen te zien. Houd hier dus rekening mee met de middelenkeuze! Zie hier de kaart voor schimmel- en plaagbestrijding in boomkwekerij en vaste planten: MBKBoomteelt_Schimmel- en Plaagbestrijding

Natuurlijke vijanden

Ken jij die natuurlijke vijanden van de bladluizen? Zie onder andere deze Schoon Water tip van de boomteelt om deze vijanden te herkennen: https://www.schoon-water.nl/2019/05/23/schoon-water-tip-boomteelt-herken-natuurlijke-vijanden-en-kies-bewust-uw-bespuiting/

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.