Schoon Water tip: Met droog weer schimmelbestrijding in asperge?

De kans op infectie door een bladschimmel is bijzonder klein met een oostenwind en een lage luchtvochtigheid. In de afgelopen twee jaren en nu ook weer de eerste helft van 2020 waren dit soort omstandigheden volop aanwezig.

Niet altijd nodig dus

Schimmelbestrijdingsmiddelen zoals Signum, Switch, Kenbyo, Zoxis, Score en Luna sensation kunnen dan in de kast blijven staan. Er zijn telers geweest die vorig jaar geen enkele keer gespoten hebben tegen bladschimmels met een prima stand van het gewas.

Let wel op dat de ligging van het perceel, de hoogte van het gewas en de plantrichting hierbij ook van belang zijn. Bekijk de inzet van chemie kritisch en laat dit achterwege als het niet echt nodig is. Het gewas zal er ook dankbaar voor zijn.

Is er toch een behandeling nodig? Kijk dan eerst even op de milieubelastingkaart voor het kiezen van de bestrijdingsmiddelen Zo kan een (te) hoge milieubelasting voorkomen worden. Zie hier die milieubelastingkaart voor Asperge: MBPKaartAsperge_2020

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.