Schoon Water tip boomteelt: herken natuurlijke vijanden en kies bewust uw bespuiting

Selectieve bespuiting

In veel gewassen worden door het warmere weer veel luizen en rupsen waargenomen. Nu een selectieve bespuiting uitvoeren, voorkomt dat deze aantastingen de schadedrempels overschrijden. Zo wordt de populatieopbouw van natuurlijke vijanden niet verstoord. Let daarbij op de middelkeuze: zet geen breed werkende middelen zoals Decis in en bespaar natuurlijke vijanden met de inzet van Teppeki, Plenum en XenTari of Turex.

Herken de natuurlijke vijanden van de bladluis

Bij het waarnemen van luis kom je dikwijls ook hun natuurlijke vijanden tegen, zoals lieveheersbeestjes, galmuggen, zweefvliegen, etc. Ter herkenning staan op de foto’s hieronder de belangrijkste natuurlijke vijanden.

Plagen en natuurlijke vijanden boomteelt

Plagen en natuurlijke vijanden boomteelt

Wilt u meer informatie over natuurlijke vijanden en plagen?

Neem contact op met Schoon Water adviseur: Eugene van Abeelen (tel 06-53946072)

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.