Schoon Water tip asperge: beregenen

Asperges-groen-witHet is ondanks de neerslag die lokaal is gevallen enorm droog. Diverse percelen asperges zijn aan hun laatste oogst toe. Daarna zal de doorgroei van het loof beginnen. Aan te bevelen is om de ruggen af te ploegen en glooiend te leggen, waarna er in een paar keer weer grond naar de planten toegebracht worden (vorm van mechanische onkruidbestrijding).

Daarnaast is het aan te raden om een keer goed te beregenen als de ruggen afgeploegd zijn. Het water komt dan veel beter bij de planten, dan wanneer er een steile rug boven staat. De doorgroei van de stengels wordt hiermee sterk gestimuleerd. Er kan minstens 20 mm water gegeven worden, liefst nog wat meer om de bewortelde zone te bevochtigen. Een haspel is uitstekend, maar er kan ook met losse buizen en tiksproeiers gewerkt worden bij kleinere percelen.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.