Schoon Water tip: Spintbestrijding in boomteelt gewassen

Spint-boomteeltOp dit moment wordt de eerste nieuwe spint waargenomen in diverse boomkwekerij gewassen, zoals Conica’s en Buxus. Door selectieve middelen in te zetten tegen spint spaart u de natuurlijke vijanden, wat vervolgens het chemisch ingrijpen minder noodzakelijk maakt. Houd hier dus rekening mee met de middelenkeuze!

Correctie middelen voor geïntegreerde bestrijding van spint

In onderstaande tabel staan de middelen op een rij voor de bestrijding van spint in de vollegrond teelten. Daarnaast staat aangegeven in welke mate de middelen passen binnen geïntegreerde bestrijding. Middelen die redelijk veilig zijn voor bijen en natuurlijke vijanden zijn afgebeeld met een lachende smile. Vooral Scelta en Floramite zijn goed toepasbaar binnen een geïntegreerde bestrijding.

De groep in de tabel geeft een internationale code aan die staat voor de resistentiegroep van de middelen. Zo behoren Vertimec en Milbeknock tot dezelfde groep. Het advies is om af te wisselen met middelen uit andere groepen.

Middelen tegen spint

-Let op dat veel spintmiddelen beperkingen hebben op het wettelijk gebruiksvoorschrift. Raadpleeg hiervoor het etiket-

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.