Schoon Water tip: Aanhoudende droogte in Asperge

Kromgroei van de aspergestengel door de droogte.

Ook bij de aspergeteelt is aanhoudende droogte een probleem. Natuurlijke neerslag zit er voorlopig nog niet in. Droogte in de rug zorgt voor een slechte warmte verdeling en meer weerstand. Hierdoor groeien de asperge stengels krom (zie figuur). Om de kwaliteit van de asperge zo optimaal mogelijk te houden, kan je de ruggen een keer goed te beregenen.

Dit doe je door de folie terug te slaan en zeker 20 mm te beregenen. Bij aanhoudende droogte is het ook van belang om na beëindiging van de oogst een keer te beregenen. Dit zal de groei stimuleren en er ontstaat een sterk en gezond gewas wat minder ziektegevoelig is. Druppelslangen kunnen hier goed voor gebruikt worden.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.