Geen normoverschrijdingen gewasbeschermingsmiddelen in Alm en Biesbosch

Goed nieuws vanuit Waterschap Rivierenland. In de afgelopen 3 jaar zijn er bij de metingen van de waterkwaliteit in het gebied Alm en Biesbosch geen normoverschrijdingen vastgesteld. Het Waterschap is blij met de inspanningen van akkerbouwers en loonwerkers in het gebied om het oppervlaktewater schoon te houden.

Slimmer spuiten
Projectleider Schoon Water voor Brabant, Jenneke van Vliet:

“Je ziet dat telers en loonwerkers investeren in driftreducerende technieken. Binnen de studiegroep bespreken ze met hun Delphy-adviseur hoe je bespuitingen uit kan sparen, door rekening te houden met weersomstandigheden, de ziekte- en schimmeldruk in de regio en schadedrempels in het perceel. De telers mogen trots zijn op het resultaat.”

Bespuiting met luchtondersteuning, een driftreducerende techniek.

Bespuiting met luchtondersteuning, een driftreducerende techniek.

Effectief middelenpakket
Dat het waterschap geen normoverschrijdingen heeft aangetroffen is goed voor het waterleven en voor de waterkwaliteit in de sloot. Maar het is ook van groot belang voor telers. De goede resultaten dragen namelijk bij aan het behoud van een effectief middelenpakket. Een verbod of een beperking van de toelating dreigt voor gewasbeschermingsmiddelen die veel in het water worden teruggevonden.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Schoon Water voor Brabant. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.