Schoon Water tip: Periode tussen ploegen en zaaien suikerbieten

CLMAkkerbouw_GewassuikerbietOm goed te kunnen werken met lage doseringen is de start van de teelt belangrijk. Vaak wordt de fout gemaakt door tijdig te ploegen en vervolgens het land meerdere dagen tot een week te laten liggen. Een dag is prima, maar langer geeft het onkruid de kans te kiemen en voorsprong te krijgen op de bieten. Het is juist heel belangrijk dat de bieten groter zijn dan het onkruid. Dan is er de minste kans op schade en groeireductie en kan tijdig gestart worden op kiemend onkruid. Momenteel zijn veel percelen nog te nat. Wacht voldoende lang tot ook de ondergrond goed is, vooral als u ploegt met een vorenpakker. Na de bewerking kan direct gezaaid worden.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.