Goed gras met minder pesticide

Goed_gras-Leon_SteenbergenBrabant wil schoon water en minder pesticidegebruik. Is dat een probleem voor graskwekers? Een kijkje in Vinkel, bij graszodenkweker Leon Steenbergen leert van niet.

Agrarisch ondernemer LeonSteenbergen (42) gaat voor gras om door een ringetje te halen. Om dat te bereiken gebruikt hij óók gewasbeschermingsmiddelen, een mooi woord voor onkruidbestrijders. Maar die komen steeds meer in een kwade reuk te staan omdat ze mogelijk een gevaar opleveren voor de drinkwaterwinning. Steeds meer middelen worden daarom verboden. De waterschappen, Brabant Water, stichting Duinboeren, ZLTO en de provincie Noord-Brabant zetten samen nadrukkelijk in op schoner grondwater. Dat gebeurt met het speciale project ‘Schoon Water’.

Lees en/of download het hele artikel: Goed gras met minder pesticide (pdf).
Verschenen in het Brabants Dagblad, vrijdag 3 oktober 2014

Foto: Ruud Rogier

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Maatregelen, Resultaten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.