Prei: Bodemherbicide stuift weg, schoffelen werkt perfect in de prei

Door de aanhoudende droogte is het raadzaam om lichte gronden niet te fijn weg te leggen. Dit verhoogt de kans op stuiven. Nnet gezaaide gewassen stuiven onder of worden gezandstraald en vallen uit. Net geplante gewassen waaien helemaal vol met zand, waardoor de groei stagneert.

Bij stuiven waait ook het toegepaste bodemherbicide weg. Het wegwaaien vermindert de werking sterk. Met deze droogte is schoffelen zeer effectief tegen onkruid.

Probeer in ieder geval na het zaaien van prei te beregenen. Dat bevordert het kiemen en vermindert het stuiven. Let op met langdurig beregenen en met grote druppels. De grond kan dichtslaan, wat stuiven weer in de hand werkt.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.