Veldspuit slim spoelen vermindert restvloeistof

Wie veel verschillende gewassen spuit, wil verzekerd zijn van een brandschone machine. Door daarbij op zeker te spelen, blijven onbedoeld veel restvloeistoffen over die verwerkt moeten worden. Door te meten hoe efficiënt je je veldspuit reinigt, krijg je inzicht in het spoelproces. Daarmee reduceer je mogelijk de hoeveelheid restvloeistof. Binnen het programma SchoonWater voor Brabant kunnen boeren en loonwerkers met korting zo’n meting laten uitvoeren.

Onafhankelijk onderzoekers Gerard Meuffels (links) en Rik de Werd voeren in opdracht van CLM en Schoon Water Brabant metingen uit bijveldspuiten. Na iedere reinigingsbeurt wordt een monster genomen afkomstig uit de spuitboom om de mate van verdunning te bepalen.

Onafhankelijk onderzoekers Gerard Meuffels (links) en Rik de Werd voeren in opdracht van CLM en Schoon Water Brabant metingen uit bij veldspuiten. Na iedere reinigingsbeurt wordt een monster genomen afkomstig uit de spuitboom om de mate van verdunning te bepalen.

Van deze spoelproef is ook een video te bekijken:

Bron en oorspronkelijk artikel: Akkerwijzer.nl

Dit bericht is geplaatst in Maatregelen, Schoon Water voor Brabant met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.