Schoon Water nieuws: Twee stappen vooruit, één stap achteruit

Edwin Uijen uit het Brabantse Herpen, teler van spinazie, rucola en jaarrond prei voor Albert Heijn, testte in 2022 en 2023 cameragestuurd schoffelen. In de droge zomer van 2022 lukte dat zonder herbiciden toe te passen. In 2023 moest Uijen één keer chemisch ingrijpen. De Nieuwe Oogst heeft hier een stukje over gepubliceerd. 

Het volledige artikel is te lezen op:
1. Twee stappen vooruit en één achteruit – Nieuwe Oogst
2. nieuweoogst.nl/nieuws/2024/01/09/teler-test-schoffelen-in-plaats-van-herbiciden-spuiten-in-prei

Cameragestuurd schoffelen
Schoon Water deelnemer Edwin Uijen heeft de cameragestuurde schoffels van Garford en Schmotzer getest. Op het proefperceel is een deel gangbaar behandeld en op een deel de schoffel met vingerwieders toegepast.

In 2023 heeft Uijen ook proefgedraaid met een wiedeg. Hij denkt erover om die aan te schaffen. ‘De combinatie van wiedeggen en schoffelen heeft zeker meerwaarde. Met een eg kun je in een vroeger stadium beginnen en je hebt minder gekwalificeerd personeel nodig om ermee te rijden.’

Geïnteresseerd in mechanisch?
Wil je ook graag mechanisch onkruid bestrijden? Weet je al waarmee (wiedeg/schoffel) of wil je graag de opties bekijken? Laat het ons weten, dan denken we graag mee en kijken wat er binnen Schoon Water mogelijk is. Hiervoor is het mogelijk om contact op te nemen met Alice Blok (mail: ablok@clm.nl & tel: 0345-470 723) van CLM

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Schoon Water voor Brabant, Vollegrondsgroente met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.