Schoon Water tip: Inleveren van restanten gewasbeschermingsmiddelen is weer mogelijk in 2024

Heeft u restanten van gewasbeschermingsmiddelen staan? Meldt u dan tussen 1 februari en eind maart aan via www.storl.nl zodat dit jaar al afvoer plaats kan vinden. CLM heeft afgelopen jaren samen met de provincie diverse ‘Bezem door de middelenkast’ acties uitgevoerd om telers en loonwerkers te helpen bij de afvoer van restanten van gewasbeschermingsmiddelen. De meest recente actie in Brabant was in 2020 en liet zien dat de behoefte om middelen zorgvuldig af te voeren groot is.

Inzameling restanten
Mede door druk van CLM en provincies heeft de Stichting Opruiming Restanten en Lege Verpakkingen in de Land- en tuinbouw (STORL) nu een structurele afvoerregeling opgezet. Agrarisch ondernemers en loonwerkers kunnen niet alleen lege, gereinigde plastic verpakkingen van gewasverzorgingsproducten inleveren, maar vanaf 2024 ook restanten van gewasbeschermingsmiddelen.

Voor restanten gewasbeschermingsmiddelen geldt:

  • Dit is kosteloos tot 50 kg/liter per afhaaladres. Bij grotere hoeveelheden zijn de kosten voor de teler/loonwerker.
  • De inzameling is alleen voor professioneel te gebruiken middelen én middelen waarvan de toelating verlopen is.

Deelname inzameling t/m maart 2024
Van 1 februari tot eind maart 2024 kunt u zich aanmelden via de website storl.nl/resten/. Daar staat ook alle informatie die nodig is voor de inzamelingen. Vanaf april tot en met december 2024 zullen de restanten ingezameld worden.

De inzameling van restanten is om de twee jaar. De volgende inzameling zal dus in 2026 plaatsvinden.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.