Ekobot inzetten voor onkruidbestrijding in uien

Bij Schoon Water deelnemer Gijs Krol uit Gemert is de Ekobot de afgelopen periode getest. De Ekobot is een effectieve hulp in de strijd tegen onkruid in uien. Dat is de belangrijkste conclusie van een pilot met de onkruidwiedrobot voor de uienteelt.

De robot, die zich autonoom over het veld beweegt, heeft een spoorbreedte van twee meter. Bij Krol kon hij zeven rijen meenemen in één werkgang. “De unit bevat zeven kleurencamera’s, die elk een rij onder de loep nemen en de planten van de zijkant bekijken. Op basis van Artificial Intelligence weet de robot hoe een uienplant eruitziet, en kan hij dus ook onkruid detecteren. De ‘vingers’ aan de robot meppen of schuiven het onkruid vervolgens weg”, legt De Bruin uit.

Lees het hele artikel op: https://www.proeftuinprecisielandbouw.nl/ekobot-effectief-maar-teeltsituatie-bepaalt-potentie/

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.