Gerobotiseerd chemievrij voedsel produceren

Robot One van PixelfarmingGerobotiseerd chemievrij voedsel produceren voor z’n medewerkers en hun familie. Dat is  de missie van Arend Koekkoek, drijvende kracht achter Robot One, van Pixelfarming Robotics: “robotisering is geen doel op zich, maar een middel om chemievrij voedsel te produceren tegen de kostprijs van gangbaar geteelde gewassen.”

Robot One is de naam van de robot, of van het autonome voertuig zoals sommigen prefereren, van het Nederlandse Pixelfarming Robotics. Het is een startup die een autonoom platform op de markt brengt voor onkruidbestrijding en gewasverzorging. Iedere startup heeft – naar eigen zeggen – wel iets bijzonders.

Arend Koekkoek is niet alleen oprichter van Pixelfarming Robotics, maar ook van datatechnologiebedrijf Idea-X en innovatiecentrum Campus Almkerk. Drie bedrijven die behoorlijk nauw verweven zijn met elkaar.
Koekkoek wilde aanvankelijk boer worden maar zijn vader, een biologieleraar, raadde hem dat af. “Hij was fel tegen het gebruik van chemische middelen zoals glyfosaat. Mede daarom ging ik elektronica studeren.”

Meer info

 

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Maatregelen, Resultaten, Schoon Water voor Brabant met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.