Schoon Water tip: Milieubelastingkaarten vernieuwd

Begin dit jaar kwam al het bericht dat de eerste milieubelastingkaarten vernieuwd waren. Toen stonden de kaarten voor zaaiuien, pootaardappelen en tulpen al online. Inmiddels is het voorjaar echt begonnen en zijn we gestart met het nieuwe seizoen. Daar horen ook nog meer geactualiseerde kaarten bij.

Inmiddels zijn ook de onderstaande kaarten geactualiseerd voor 2022:

  • Grasland
  • Mais
  • Suikerbieten
  • Asperge
  • Prei
  • Stamslabonen
  • Boomteelt en vaste planten

Binnenkort worden daar de vernieuwde kaarten voor wintertarwe en zomergerst nog aan toegevoegd. De kaarten voor deze en vele andere gewassen zijn gratis te downloaden op de milieumeetlat.nl.

Overzicht van middelen en milieubelasting
De milieubelastingkaarten geven een overzicht van middelen die toegepast kunnen worden in de desbetreffende teelt. De kaarten bieden handvatten voor een bewuste middelenkeuze. De middelen op de kaart zijn onderverdeeld in toepassingsgebieden zoals onkruid-, schimmel- en plaagbestrijding. Per middel is voor de adviesdosering de milieubelasting naar het waterleven, bodemleven en grondwater weergegeven. Ook staat het risico van elk middel voor nuttige insecten vermeld, dit speelt met name bij de toepassing van insectenmiddelen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.