(9) Machine van de week: eTrac Farmertronics

Nummer 9 uit deze reeks is de elektrische robottrekker eTrac van het Nederlandse Farmertronics. Deze autonome driewieltrekker is met name gemaakt om te maaien en spuiten in de fruitteelt. Daarnaast kan hij ook worden ingezet binnen de boomteelt, voor het onderhoud van sportvelden en het slepen van kunstgrasvelden.

Eigenschappen
De compacte en lage eTrac is met 1200 kg een lichtgewicht trekker. De accu heeft 8 uur nodig om te laden en kan hier vervolgens 8 uur mee rijden. Het grote voordeel is dat de eTrac autonoom kan werken, met behulp van GPS-taakkaarten. De route kan ingepland en op afstand gevolgd worden met behulp van een Android-app.

Mogelijkheden
Aan de robottrekker kunnen verschillende apparaten gekoppeld worden, waardoor de robot meerdere werkzaamheden kan uitvoeren. Zo kan de eTrac gebruikt worden voor bijvoorbeeld maaien, plukkarren trekken, pleksgewijs spuiten, wieden, schoffelen, en precisie zaaien.

Spuiten kan tot 2 cm nauwkeurig door de positiebepaling met GPS-RTK. Bovendien kan een 3D-scan gemaakt worden tijdens het maaien voor het verkrijgen van realtime gegevens van het perceel.

Toekomstplannen
In een verder vervolg zal met behulp van camera’s ook een mogelijkheid komen om bloesems te tellen en beginnende insectenplagen detecteren.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.