(8) Machine van de week: Hak S-serie schoffelmachine met camerabesturing

Nummer 8 uit deze reeks is de Hak S-serie schoffelmachine. Deze lichtgewicht schoffelmachine is uitgerust met een Garford camerasysteem voor nauwkeurige zijdelinkse aansturing van de side-shift. Hierdoor kan nauwkeurig worden geschoffeld bij een hoge capaciteit.

De Hak S-serie schoffel kan zowel voor- als achter op de trekker.

Nauwkeurig schoffelen
De schoffelmachine werkt, naast met gps-stuurschijven, ook met een Garford camerasysteem, om ook nauwkeurig te schoffelen in gewassen die niet op gps gezaaid zijn. De camera is op hoogte instelbaar en ziet meerdere rijen. Zo kan je bij een klein gewas de camera laag zetten en 2 rijen bekijken. Wordt het gewas groter, dan kan de camera hoger en heb je bijvoorbeeld 4 rijen in beeld. De camera stuurt de side-shiftbalk aan, zodat er nauwkeurig om het gewas heen geschoffeld kan worden. Het automatisch inzetten van de schoffel waar het gewas begint geeft een stuk praktische optimalisering.

Hoekschoffels
De machine is uitgerust met hoekschoffels, om nog beter langs de planten het onkruid weg te snijden. Nog een voordeel van de schoffelmachine is dat automatisch elke schoffel individueel ingezet kan worden. Dit is bedoeld om bij geren in het perceel optimaal te kunnen schoffelen.
De schoffelmachine kan voorzien worden van diverse systemen, zoals één of meerdere schoffelmessen, schijvenschoffels of trilschoffels. Bovendien kan dit aangevuld worden met aanaardhulpstukken, loofbeschermers, rijeneggen, vingerwieders en torsiewieders. 

Eigenschappen
De schoffelmachine is leverbaar in verschillende werkbreedtes, standaard zijn: 1,75, 3, 4,5 en 6 meter. De rijafstand is instelbaar zonder gereedschap tussen de 20-75 cm, doordat de verticale geleider met de hand aan de balk gemonteerd is. De machine kan met een werksnelheid van 5-12 km/uur nauwkeurig schoffelen. De machine kan voor zowel kleine oppervlakten als grote oppervlakten (tot 75 ha) ingezet worden. De Hak S-serie schoffelmachine met camera kost ongeveer €55.000,- afhankelijk van de opties die erop zitten.

De Hak S-serie is standaard leverbaar in werkbreedtes van 1,75 – 3 – 4,5 – 6 meter.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.