Schoon Water tip: Overstappen naar biologisch boeren?

Heeft u weleens overwogen om over te stappen naar biologische landbouw? Dan is dit mogelijk iets voor u. De Provincie Noord-Brabant biedt nu begeleiding en ondersteuning aan boeren die deze overweging maken. Dit geldt voor zowel de plantaardige sector als de dierlijke sector. Biologisch telen is één van de mogelijkheden om te werken aan schoon water.

Adviesgesprek
Agrarisch ondernemers die interesse hebben in de biologische landbouw kunnen, op kosten van de provincie, een individueel adviesgesprek krijgen met adviseurs Hanna Pluimes (melk- en vleesvee) of Sander Bernaerts (akkerbouw/groenteteelt). Hanna of Sander denken mee in de stappen die nog gezet moeten worden bij een eventuele omschakeling. Kijk hier voor meer informatie en om eventueel aan te melden voor een adviesgesprek.

Vervolgstap = oriëntatiecursus
Na het adviesgesprek volgt de mogelijkheid om door te stromen naar een oriëntatiecursus biologisch. Daarin worden de verschillende aspecten van de overstap en de nieuwe manier van werken besproken. Daarnaast worden ervaringen gedeeld. De oriëntatiecursus staat gepland voor het najaar van 2022.

Adviseurs voor de overstap
Zowel Hanna als Sander hebben al ruim 20 jaar ervaring met het begeleiden van agrarisch ondernemers in de omschakeling naar de biologische landbouw. Hanna is werkzaam bij Voor Bio en kent de melkveesector goed. Daarnaast ondersteunt ze het bestuur van Ekoholland een coöperatie van 250 biologische melkveehouders.

Sander werkt bij Naturim en richt zich met name op de omschakeling van akkerbouwers en vollegrondstelers, teelt, mechanisatie, bodemvruchtbaarheid en economie.

Afzetontwikkeling biologisch
Is er wel vraag naar mijn product als ik overstap? Op 23 februari is er een bijeenkomst met verschillende afnemers om daar een eerste antwoord op te krijgen. Kijk hier voor meer informatie en om eventueel aan te melden voor de bijeenkomst op 23 februari.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.