Schoon Water tip: Schimmelbestrijding in asperge

De afgelopen periode is relatief warm en vochtig. Dat maakt gewassen gevoeliger voor schimmels. Op eerder gestopte percelen kunnen aspergeplanten al behoorlijk loof hebben. Een gewas dat in bloei staat en langer nat blijft heeft dan kans op Botrytis.

AspergeDroog en zonnig?
Weersomstandigheden hebben veel invloed. In het geval van een droge en zonnige periode is de kans op schimmelziektes laag. Een bespuiting is dan niet nodig. Hiermee voorkom je onnodige uitgaven en belasting van grond- en oppervlaktewater.

Niet spuiten?
Er zijn ook telers die haast nooit spuiten tegen schimmelziektes. Dit, omdat het verband met de opbrengst een jaar later nooit met zekerheid vast te stellen is. Dit is naast milieuvriendelijk ook een goedkope oplossing. 

Vochtige omstandigheden?
In het geval van vochtig weer is een bespuiting met een product als Signum op deze percelen goed. Kies altijd middelen met een lage milieubelasting. De milieu-meetlat helpt bij een verantwoorde keuze.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.