Update Schoon Water Wijzer 2021

Gewasbeschermingsmonitor SchoonWaterWijzer bannerEen gewasbeschermingsmonitor is verplicht voor telers. Om  daarbij te helpen heeft Schoon Water voor Brabant de SchoonWaterWijzer ontwikkeld. Op www.schoonwaterwijzer.nl vult u makkelijk en snel in welke maatregelen u neemt voor een geïntegreerde werkwijze. Met de ingevulde en geëvalueerde SchoonWaterWijzer  samen met een actuele spuitregistratie voldoet u aan uw wettelijke verplichting. De wijzer is nu herzien door Delphy adviseurs voor het seizoen 2021.

Gemakkelijk en snel
Gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen met de SchoonWaterWijzer kosteloos en eenvoudig hun eigen gewasbeschermingsmonitor opstellen. De SchoonWaterWijzer is voor iedereen toegankelijk (Schoon Water deelnemer of niet) en het invullen duurt slechts 15 minuten.

Wettelijke verplichting en meer
De gewasbeschermingsmonitor dient voorafgaand aan de teelt ingevuld te worden en twee maanden na het einde van de teelt geëvalueerd zijn. De SchoonWaterWijzer is de eerste door de NVWA goedgekeurde gewasbeschermingsmonitor. De wijzer bevat alle wettelijke eisen en praktische win-win-maatregelen; goed voor de teler én goed voor het water. De SchoonWaterWijzer is beschikbaar voor tien verschillende gewassen.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.