Nieuwe Oogst: Groenbemester inwerken zonder glyfosaat

Vanuit een collega project, Waterwijs Boeren, op proefbedrijf De Marke zijn onlangs verschillende mogelijkheden gedemonstreerd voor het verkleinen en inwerken van grasgroenbemesters, zonder de inzet van glyfosaat. Dit gebeurde in het kader van het project Waterwijs Boeren.

Deze verschillende mogelijkheden worden besproken en gedemonstreerd in een filmpje en in een artikel in de Nieuwe Oogst. Waterwijs Boeren van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer heeft als doel tot minder dan 50mg nitraat in het grondwater te komen in de grondwaterbeschermingsgebieden in Gelderland. Hieraan werken zo’n 75 boeren in Dinxperlo, ’t Klooster, Haarlo en Olden Eibergen mee.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.