Schoon Water webinar gemist?

Donderdag 17 december was de eerste Schoon Water webinar. Met 70 aanmeldingen vormde het een goed alternatief voor de reguliere winterbijeenkomsten. Er was o.a. aandacht voor actuele ontwikkelingen in de mechanische onkruidbestrijding, onkruidbestrijding in suikerbieten en prei en de mogelijkheden van BOS-systemen in de boomteelt. Heeft u de webinar gemist, dan kunt u deze alsnog terugkijken.

Programma deel 1:
13:00 uur    Inleiding
13:05 uur    Mechanische onkruidbestrijding en robotisering: actueel overzicht van welke robots er zijn en wat ze al kunnen
13:25 uur    Schoon Water Wijzer: welke kansen biedt dit voor uw bedrijf

Het programma startte met een korte introductie door Carin Rougoor (CLM) en vervolgens bespraken Arie Schipper (Delphy) en Thijs van de Ven (Abemec) de actuele ontwikkelingen in mechanische onkruidbestrijding en robotisering.

Dit werd vervolgd door een uitleg het gebruik van de Schoon Water Wijzer als gewasbeschermings-monitor door Alice Blok (CLM), Marije Hoogendoorn (CLM) en Wim van Tilburg (Delphy).

Het eerste gedeelte van de Schoon Water webinar is terug te kijken via onderstaande link:
Deel 1: Schoon Water webinar

Voor het tweede gedeelte van het programma konden de deelnemers kiezen welke sessie ze bijwoonden. Er waren drie subgroepen: akkerbouw/loonwerk, vollegrondsgroente en boomkwekerij en vaste planten.

Programma deel 2 – Akkerbouw/loonwerk:
Onkruidbestrijding in maïs en suikerbieten
Bodemkwaliteit

Het gedeelte akkerbouw werd gestart door Jenneke van Vliet (CLM) en vervolgd door een presentatie van Stefan Michiels (Delphy). Het gedeelte akkerbouw/loonwerk van de Schoon Water webinar is terug te kijken via onderstaande link:
Deel 2 Akkerbouw/loonwerk: Schoon Water webinar

Programma deel 2 – Vollegrondsgroente:
Ziekten en plagen in prei
Onkruidbestrijding in prei
Teeltwijze van zaaiprei

Het gedeelte vollegrondsgroente werd gestart door Alice Blok (CLM) en vervolgd door een filmpje van Jos van Hamont (Delphy) en Wim van Tilburg (Delphy). Het gedeelte vollegrondsgroente van de Schoon Water webinar is terug te kijken via onderstaande link:
Deel 2 Vollegrondsgroente: Schoon Water webinar

Programma deel 2 – Boomkwekerij en vaste planten:
Weer en gewasbescherming: BOS-systemen, modellen ziekten & plagen

Het gedeelte boomteelt werd gestart door Marije Hoogendoorn (CLM) en vervolgd door een presentatie van Job Jacbos (Delphy) en Eugene van Abeelen (Delphy). Het gedeelte boomteelt van de Schoon Water webinar is terug te kijken via onderstaande link:
Deel 2 Boomteelt: Schoon Water webinar

Met vriendelijke groet,
De Schoon Water adviseurs

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.