Let op: Lentagran vervalt voor zaaiprei

Per 2 September 2021 mag Lentagran niet meer gebruikt worden voor zaaiprei. Het gebruik van dit onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik is beperkt tot toepassingen in de onbedekte teelten van prei (na planten/na opkomst). Lentagran WP is een milieubelastend middel wat betreft het waterleven en het grondwater.

Bij dit besluit vervallen de bestaande toepassingen in de teelt van zaaiprei (2 kg/ha verdeeld over maximaal 5 splittoepassingen), omdat geen veilig gebruik kan worden aangetoond voor zoogdieren en/of vanwege het risico op uitspoeling.

Bij deze herbeoordeling en verlenging worden de volgende nieuwe aanvullend toepassings-voorwaarden voorgeschreven:

Om het grondwater te beschermen mag dit middel of andere middelen die pyridaat bevatten slechts eens per drie jaar worden toegepast in de teelt van prei, waarbij niet meer dan 2.0 kilogram middel per hectare mag worden toegepast.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.