Schoon Water tip: Sclerotinia bestrijden voor de teelt van een groenbemester

Stamslabonen zijn gevoelig voor het optreden van schimmelziekten zoals sclerotinia. Sclerotinia is een schimmel die in veel akkerbouwgewassen forse schade kan opleveren. Het beste is om sclerotinia in bouwplan verband te bestrijden, zo kan verdere schade voorkomen worden.

Schimmelziekte in stamslaboon

Voor een perceel dat gevoelig blijkt te zijn voor sclerotinia, kan voorafgaand aan het zaaien van een groenbemester of een andere volgteelt het middel Contans ingezet worden. Voorwaarde is wel dat het middel de afgelopen 12 maanden niet eerder gebruikt is op het perceel. Contans is een effectief, groen middel met nauwelijks milieubelasting.

Door deze preventieve behandeling is de komende jaren minder bestrijding nodig en dat is beter voor het milieu, grond- en oppervlaktewater.

Zorg dat het middel in de bovenste vier cm van de grond zit. Op deze manier verlaagt Constans actief de infectiedruk, waardoor later in het jaar minder bespuitingen uitgevoerd hoeven worden.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.