Schoon Water tip: Gewasverzorging van ui in de laatste groeifase

Een heel aantal percelen hebben de toepassing van spruitremming MH in de voorgaande periode al gehad (voordat het zo heet was). Voor de latere en erg onregelmatige gewassen was dit echter nog te vroeg voor het toepassen van spruitremming MH. Nu de temperaturen wat gezakt zijn en er weer regelmatig een regenbui valt, zijn de omstandigheden voor een toepassing van MH goed.

De hitte van de afgelopen tijd heeft er bovendien voor gezorgd dat de latere en onregelmatige percelen versneld zijn gaan strijken. Nu de opname van het gewas ideaal is, is het van belang om nu MH te spuiten op deze percelen. Let hierbij wel op de kans voor regenbuien, de aandroogtijd van MH is namelijk 10 tot 12 uur. 

Als de uien volop zijn gestreken, is een meeldauwbestrijding niet meer nodig. Voor bladvlekken is een bespuiting nog rendabel wanneer de gestreken percelen nog vrij groen staan, anders hoeft dit ook niet. Het uitsparen van deze bespuitingen is beter voor het milieu en grondwater. Wanneer de gestreken percelen nog vrij groen staan, kies de milieuvriendelijkste middelen met een korte veiligheidstermijn. Hieronder de toegelaten middelen tegen bladvlekkenziekte, en op de volgende bladzijde staat de schimmelbestrijding van de milieubelasting kaart voor ui.

Toegelaten middelen tegen bladvlekkenziekte:

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.