Schoon Water tip: Voorkom stress in de aardbeienplanten

De komende dagen is en blijft het zeer heet. Onze aardbeienteelt houdt hier totaal niet van. Let op, want de gewassen kunnen volledig in de meeldauw schieten, zeker een gevoelig ras als Elsanta. Probeer de hittestress te verminderen door de percelen af te koelen.

Draai het stro nat zodat de aardbeienplanten enigszins af kunnen koelen door het verdampende water. Het beste is om dit vroeg in de ochtend te doen en het liefst niet te veel overdag. Geef voldoende water om naast verkoeling ook de groei van de planten zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Controleer de bouwvoor op de vochttoestand.

Door de planten op deze manier wat te koelen en te veel stress voorkomen, slaat meeldauw wat minder snel toe. De druk van andere schimmelziektes is momenteel ook laag en dus is daarvoor nauwelijks een bespuiting aan de orde. Dit is gunstig voor het grond- en oppervlaktewater en bovendien is het toch met deze hoge temperaturen enorm lastig spuitweer.

Dit bericht is geplaatst in aardbei, Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.