Schoon Water tip: trips in uien bestrijden

In deze periode is het belangrijk om de percelen met uien regelmatig te controleren op trips. Zeker op het moment dat het zonnig en droog is, kan de tripsdruk groot worden. Een bespuiting is nodig bij het vinden van de eerste larven van trips. Op het moment dat er alleen volwassen trips in de uien zit, hoeft er niet gespoten te worden.

Hier een kort filmpje met uitleg over de bestrijding van trips in uien:

Volwassen trips

Larven van trips

 

Wanneer er larven van trips gevonden worden in de uien, kan er 0,75 ltr Batavia en 2 ltr olie per ha ingezet worden. Belangrijk is om dit te doen onder de juiste opname omstandigheden: in de avond of na een regenbui. Wanneer de omstandigheden niet goed zijn, kan het middel niet goed opgenomen worden en valt de werking tegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.