Schoon Water tip: Aanpak van probleemonkruiden voor volgend teeltjaar

Denk nu na over een bodem- en milieuvriendelijke aanpak van probleemonkruiden in een volgend teeltjaar! Plekken waar nu probleemonkruiden te vinden zijn in de percelen liggen nu nog vers in het geheugen. Het is goed om deze plaatsen nu alvast in kaart te brengen of vast te leggen. Op een later moment kan je dan alvast de nodige maatregelen nemen.

Niet alleen plekken waar probleemonkruiden staan, maar ook plaatsen waar het gewas slecht is opgekomen zijn nu nog goed zichtbaar. Of de plaatsen waar op dit moment het gewas achterblijft bijvoorbeeld als gevolg van een aaltjesbesmetting. Breng ook deze plekken in kaart.

Het makkelijkste is om deze plekken nu te markeren met behulp van gps-apparatuur. Een andere optie is om de gps-coördinaten op te slaan in google maps. Aan de hand van de opgeslagen coördinaten zijn deze plekken in een volgend teeltjaar beter terug te vinden. Een behandeling van de betreffende plekken kan dan eerder en/of efficiënter. Dit voorkomt bovendien onnodig en overmatig gebruik van middelen, wat beter is voor het milieu en het oppervlakte- en grondwater!

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, aardbei, Boomteelt, Loonwerkers, Rozen, Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.