Schoon Water tip: Schimmelbestrijding in uien

Wees alert op valse meeldauw in uien. Door de combinatie van warmte en een hogere luchtvochtigheid, neemt de kans op valse meeldauw in uien toe. Controleer uw percelen de komende periode goed op de aanwezigheid van valse meeldauw. Onderneem pas actie, wanneer er daadwerkelijk meeldauw aanwezig is. Zo voorkom je onnodig gebruik van middelen.

Let vooral op bij ziektedruk van valse meeldauw vanuit de directe omgeving of enkele zieke pijpjes in het perceel. Wanneer deze druk hoog is, is het advies om Fubol Gold in te zetten, gevolgd door een toepassingen met o.a. Valbon of Fandango.

Naast meeldauw hebben ook stemphylium en bladvlekkenziekte de komende periode uitbreidingskansen. Combineer de middelen tegen valse meeldauw nu met sterke middelen hiervoor, zoals Luna Experience, Fandango of Signum. Luna Experience heeft echter een zware milieubelasting ten aanzien van uitspoeling naar grondwater, het is daarom beter te kiezen voor de optie Fandango of Signum.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.