Schoon Water Brabant: Minder emissie bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen kunnen tot op grote diepte grondwater verontreinigen. Met het programma Schoon Water Brabant werken Brabant Water, de provincie Noord-Brabant en ZLTO al twintig jaar aan het beperken van de emissie van bestrijdingsmiddelen. En met succes. Welke ingrediënten zorgen voor een goede samenwerking en de gewenste resultaten?

Foto: Drinkwaterplatform

Een mooie samenvattende uitleg over de start, uitwerking en resultaten van het project Schoon Water voor Brabant. Door persoonlijk advies, kennis en demonstraties zorgt Schoon Water Brabant voor ondersteuning. Deze hulp kunnen telers gebruiken om zelf maatregelen te nemen om de bedrijfsvoering duurzaam en rendabel te maken. De maatregelen van de afgelopen twintig jaar hebben zichtbare resultaten opgeleverd. De waterkwaliteit is in de afgelopen jaren sterk verbetert.

Het volledige artikel is te lezen op: https://www.drinkwaterplatform.nl/schoon-water-brabant-minder-emissie-bestrijdingsmiddelen/

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.