Schoon Water tip aardbei: Chemie en vermeerdering

In de aardbeienteelt wordt in de vermeerdering gestart met een kleine moederplant die niet veel kan hebben. Deze staat ook in veel gevallen op licht, uitspoelings-gevoelige zandgrond. Het is dan belangrijk om goed na te denken over de uitvoering van de onkruidbestrijding en vooral ook met welke dosering. Zorg voor een vochtige bodem voor een optimale werking van de middelen

Kort na planten alleen op de strook van de moederplant AZ 500 0,2 ltr en Devrinol 0,2-0,4 ltr. Tip: Als je met een smalle strook folie werkt, hoeft er niet bij de plant gespoten te worden.

In het geval van doorkomend onkruid kan er volvelds nog met Devrinol 1 ltr en Goltix 1 kg nagespoten worden. Dit wordt liever niet gedaan, want onkruid kan in eerste instantie ook nog mechanisch bestreden worden.

Tegen later opkomend, klein onkruid kan je Goltix 0,5-0,75 kg en fenmedifam ca 3 ltr (bij Kontakt de helft) spuiten. Als het nodig is kan je na een week opnieuw fenmedifam gebruiken. Tegen (jong) gras kan je Centurion Plus 1 ltr gebruiken. Belangrijk is om dit niet te mengen met andere middelen!

Goltix kan steeds aangevuld worden tot 1,5 kg verdeeld over 6 weken. Liever minder, maar zeker niet meer. Probeer steeds goed waar te nemen of het nodig is om bepaalde middelen te spuiten en met welk middel er in dat geval het beste gespoten kan worden.

Dit bericht is geplaatst in aardbei, Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.