Schoon Water tip: Kies bewust uw bespuiting en herken natuurlijke vijanden!

In veel gewassen worden weer veel luizen en rupsen waargenomen. Door nu een selectieve bespuiting uit te voeren voorkom je dat deze aantastingen de schadedrempels overschrijden. Bovendien wordt de populatie opbouw van natuurlijke vijanden op deze manier niet verstoord.

Let daarbij op de middelkeuze: zet geen breed werkende middelen in zoals Decis, maar bespaar natuurlijke vijanden met de inzet van XenTari, Turex of Teppeki.

Herkennen van natuurlijke vijanden bladluis

Bij het waarnemen van luis kom je dikwijls ook natuurlijke vijanden tegen zoals lieveheersbeestjes, galmuggen, zweefvliegen, etc. Ter herkenning staan op de foto’s hieronder de belangrijkste natuurlijke vijanden.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.