Droge zomer: minder schimmeldruk maar afgehard onkruid

Door de droge zomer van 2018 zijn er in dat jaar minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. In meerdere Schoon Water teelten is de milieubelasting gedaald. “Door de droge en warme zomer was de schimmeldruk namelijk relatief laag. Wel had men in akkerbouwgewassen vooral meer te stellen met afgeharde onkruiden, waardoor bestrijden lastiger werd en bespuitingen met  lage doseringen niet altijd het gewenste effect hadden“, legt CLM adviseur Carin Rougoor uit. Zij licht de resultaten van 2018 toe in een interview met Stal & Akker. De grootste uitdaging blijft de schimmelbestrijding in de aardappelen. In deze teelt valt nog de meeste winst te behalen, maar blijken telers, ondanks de lage schimmeldruk in de warme zomer, toch veel preventief te spuiten.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Schoon Water voor Brabant met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.