Fairway: drinkwaterprojecten in Europa

In september was Schoon Water aanwezig in Slovenië voor het EU project Fairway. Binnen Fairway laten partijen uit verschillende landen zien hoe zij te werk gaan om het drinkwater vrij te houden van gewasbeschermingsmiddelen en nitraat. Schoon Water is een van de voorbeeldprojecten. De andere aanwezigen waren geïnteresseerd in de Brabantse samenwerking en behaalde resultaten.

In het EU project Fairway werkt men binnen 13 cases aan het schoon houden van het lokale drinkwater. Per regio zijn doelen gesteld over de hoeveelheid nitraat en gewasbeschermingsmiddelen. De verschillende cases worden onderling besproken om ervaringen uit te wisselen. Doel van het Fairway is om met elkaar te zoeken naar de beste maatregelen, die zowel voor de boer, als voor het drinkwater maximaal profijt geven. Schoon Water is een goed voorbeeld van hoe telers en andere partijen met elkaar samenwerken aan schoon grondwater.

Om informatie uit te wisselen, zijn voor verschillende casussen informatieflyers gemaakt. Zo ook die van Schoon Water. De flyers zijn te bekijken via deze link.

Dit bericht is geplaatst in Resultaten, Schoon Water voor Brabant met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.