Schoon Water tip boomteelt: Hoe ga je succesvol om met extreme hitte in de volle grond?

Natuurlijk is op tijd beregenen een optie om groeiremming en/of schade door droogte en extreme hitte te voorkomen. In combinatie met het afstrooien van de bodem met compost of bladmulch verbetert de aanslag en vermindert de uitval aanzienlijk. In mei dit jaar is een proef aangelegd met uitgeplante zaailingen van taxus, waarbij de bodem is afgestrooid. Het resultaat is goed duidelijk geworden na de extreme hitte in juli.

Kom de resultaten bekijken tijdens de demodag in Hilvarenbeek a.s. woensdag 18 september. 

De demo is afgelopen jaar opgezet op het bedrijf van Marcel Michels in Hilvarenbeek. Op woensdag 18 september kunt u de planten zelf komen aanschouwen. Er zijn er die dag bovendien nog meer demo’s te bekijken; zoals plantgatbehandelingen, bemestingsdemo’s, groenbemesters en demo’s van mechanische onkruidbestrijding. Tevens bestaat de mogelijkheid om je spuitlicentie te verlengen.

Taxus zaailingen afgestrooid

De onderwerpen op de demodag zijn stuk voor stuk belangrijk voor een optimale bodem, minder belasting van het bodemleven en een maximale groei. Een optimale behandeling van de bodem met groenbemesters en/of compost stimuleert het aanwezige bodemleven en maakt het gewas minder afhankelijk van chemisch ingrijpen. Zo wordt de milieubelasting op de bodem verlaagd.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.