Bijeenkomst Asperges

DiscussieSWBijeenkomstAspergeOp 17 juli kwam een groep aspergetelers bij elkaar op het bedrijf van Marco van Aart (loonkoeling en asperge en witlof teler te Breda). Met een opkomst van 17 personen die graag discussiëren en een vol programma was het niet vreemd dat deze middag behoorlijk uitliep.

  • Allereerst was er een veldbezichtiging van de nieuwe aanplant van plantenkweker RAPO uit Roosendaal. Op het huisperceel staat Backlim asperge aangeplant.
  • Maurice Deben van Bejo zaden vertelde vervolgens over de nieuwe rassen en hun specifieke eigenschappen. Hij hield een mooi verhaal over de toepassing van druppelslangen in de aspergeteelt.
  • Adriaan van de Ven, van Agricult, demonstreerde de nieuwe LVS lans Pro en liet in een presentatie zien waarom deze (nog steeds onbekende) spuittechniek zoveel voordelen biedt; er kan gespoten worden met heel weinig water, de techniek levert een prachtige bedekking en een reductie tot 50% van herbiciden is haalbaar. Ter vergelijking liet Marco van Aart zien hoe hij zijn bespuitingen uitvoert: Hij spuit met conventionele doppen onderlangs met de spuit achter een smalspoortrekker.
ToelichtingAgricult

Toelichting van Agricult

Agricult spuittechniek

Agricult spuittechniek

ConventioneleSpuittechniek

Spuittechniek van van Aart

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.