Bijeenkomst Akkerbouw

Op donderdag 11 juli kwamen een aantal Schoon Water akkerbouwers samen in Nieuw-Vossemeer. Aan de hand van de stand van zaken op de percelen van gastheer Huijsmans zijn de actualiteiten in verschillende teelten besproken.

Suikerbiet: De aandacht lag met name op de aankomende fungicidebestrijdingen. De bladschimmel Cercospora kan resistent of verminderd gevoelig worden voor de actieve stoffen in de fungiciden en middelenkeuze is dus extra belangrijk. Ook is het meespuiten van bladvoeding tijdens de fungicidebespuiting aan bod gekomen. Verder waren de eerste plekken van vergelingsziekte te zien en is aanpak daarvan besproken.

Wintertarwe: De focus voor deze teelt lag op ziektebestrijding, groeiregulatie en wortelonkruidbestrijding.

Aardappelen: Het bijzondere aan de locatie Huijsmans is de druppelirrigatie- en fertigatie-proef die op het bedrijf aanwezig is. Deze is hoofdzakelijk in samenwerking met afnemer McCain opgezet. Verder is er stil gestaan bij de Alternaria bestrijding. Het ene aardappelras is vatbaarder voor Alternaria dan het andere. Bij sommige rassen is het niet nodig om een mancozeb-houdend middel (hoge milieubelasting) toe te passen. De raskeuze van de aanwezige deelnemers is doorgenomen.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.