CLM-er Peter Leendertse in Vroege Vogels Radio

Het is op verschillende plekken in het buitengebied te zien in deze tijd van het jaar: geel/oranje gekleurde akkers. In de media verschenen veel plaatjes die door verontruste mensen zijn gemaakt. Akkerbouwers spuiten het gras of gewas (vaak groenbemesters die voor de winterperiode zijn ingezaaid) nu dood om daarna het gewas voor de oogst (meestal maïs) van dit jaar te kunnen inzaaien. Dat spuiten gebeurt met het omstreden middel Roundup, dat het bestanddeel glyfosaat bevat. Luister het audiofragment

Verlengd
De EU heeft vorig jaar het gebruik van Roundup voor agrarische toepassingen met een periode van vijf jaar verlengd. Boeren zeggen niet zonder het gif te kunnen. Anderen, zoals het CLM (Centrum voor Landbouw en Milieu), zeggen dat er alternatieven genoeg zijn. Hoe schadelijk is Roundup nu eigenlijk en waarom kiezen veel boeren voor het gebruik van dit glyfosaat in plaats van alternatieven?

Peter Leendertse, adviseur bij het CLM, het Centrum voor Landbouw en Milieu en Jaap van Wenum, voorzitter van de vakgroep Akkerbouw van boerenorganisatie LTO zijn te gast bij Vroege Vogels radio om hierover te praten.

Luister het audiofragment

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.