Schoon Water tip Mais: Mechanische onkruidbestrijding

Jonge maisplantenDe laatste percelen mais zullen deze week gezaaid worden. Door de hoge temperatuur zullen de planten snel ontwikkelen. Voor opkomst van de mais ondiep (2-3cm) eggen om zo de eerst gekiemde onkruiden mechanische om zeep te helpen is een mooie mogelijkheid. Probeer dit te doen als er droog weer voorspeld wordt: de jong gekiemde onkruiden worden door de wiedeg dan los getrokken en een klein stukje meegenomen waarna ze uitdrogen.

Bijkomend voordeel van het wiedeggen, is dat het eggen het perceel vlakker achterlaat en kluiten vaak kapot maakt. Dit maakt een volgende chemische onkruidbestrijding ook effectiever. Controleer het werk af en toe door van de trekker af te stappen en te kijken wat voor beeld de eg achterlaat.

Wilt u meer informatie over de mechanische onkruidbestrijding in mais? Voor meer informatie kunt u terecht bij Schoon Water adviseur Koen Peters, team akkerbouw, Delphy (06-22974285)

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.