Ministeriële regeling Gewasbeschermingsmiddelen

Zoals u weet gaat per 1 november het verbod op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in openbaar groen in. Ter informatie vindt u hierbij de ministeriële regeling die deze week is gepubliceerd:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2016-112.html

Helaas heeft het ministerie ervoor gekozen een lange lijst met uitzonderingen toe te voegen.
Zie: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-55089.html

Meerdere malen hebben we vanuit Schoon Water bepleit dat de lijst onnodig lang is, maar diverse stakeholders ‘hebben nog te weinig ervaring opgedaan’, aldus het ministerie. We vinden het jammer dat partijen die hebben afgewacht en niet actief aan de slag zijn gegaan met chemievrij beheer daarvoor nu ‘beloond’ worden met een lange uitzonderingenlijst. Via www.schoon-water.nl en www.onkruidvergaat.nl blijven we iedereen informeren over kennis en ervaringen met chemievrij beheer. Bij vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

En dan nog even over glyfosaat, hopelijk ten overvloede: de huidige Europese discussie over verlenging van glyfosaat staat los van het verbod op verhardingen en groen. Wanneer er verlenging komt is dit met name voor de landbouw van belang. Wel of geen verlenging heeft geen invloed op het verbod buiten de landbouw.

Voor meer informatie:


Carin Rougoor (CLM)
crougoor@clm.nl
0345 470 769

Dit bericht is geplaatst in Gemeenten, Persberichten, Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.