Veel interesse voor effectieve en milieusparende spuittechnieken op uiendag

Op de 16e landelijke uiendag presenteerden Delphy en CLM namens Schoon Water Zeeland enkele spuittechnieken die effectief zijn en ook minder drift geven en -soms- een lagere dosering nodig hebben.

24 augustus hadden bezoekers veel interesse voor de demo met de verlaagde spuitboomhoogte op Colijnsplaat. Fabrikant Horsch demonstreerde deze techniek en lichtte ook andere voordelen toe, zoals de GPS aansturing, boomstabilisering en sectie-afsluiting. Ook andere milieusparende spuittechnieken, zoals Wingssprayer, waren op de uiendag te bezichtigen. Specialist Luc Remijn van Delphy was zeer tevreden over de interesse van telers in de nieuwste technieken: “De mogelijkheden om steeds preciezer te werken en drift te beperken nemen toe, het is belangrijk deze mogelijkheden te benutten”.

De partners van Schoon Water Zeeland stimuleren duurzame gewasbescherming om schoon water te realiseren. Optimalisering van spuittechniek is daarbij een van de maatregelen. Ook maatregelen zoals mechanische onkruidbestrijding, geïntegreerde gewasbescherming en zuivering van restwater worden gestimuleerd.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, aardbei, Boomteelt, Loonwerkers, Rozen, Schoon Water Zeeland, Vollegrondsgroente met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.