Schoon Water tip asperge: Bespuiting tegen schimmels

Zoals al eerder gesignaleerd is de schimmeldruk behoorlijk hoog in de asperges. Bedenk of een bespuiting nog nut heeft op uw percelen, vroeg gewas sterft al af, de reguliere percelen zijn nog in volle groei. Spuit niet meer als de naalden al behoorlijk verkleurd zijn, het gewas sterft af. 

Is uw gewas nog groen? Een bespuiting in augustus is vele malen efficiënter dan nog in september. Ook is de milieubelasting bij een late bespuiting meestal hoger. Probeer daarom een bespuiting in augustus uit te voeren wanneer deze echt nodig is. Het is al weer 23 augustus, dus het wordt hoog tijd.

Verbod Linuron 

Zie je onderin naalden die scherp belijnd geel zijn, dan is er meestal sprake van spuitschade door de onkruidbestrijding. Bijna altijd is dan Linuron de boosdoener. Dit probleem zal niet meer voorkomen: Linuron is verboden sinds 1 mei. Opgebruiktermijn is tot 1 september.

 

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.