Schoon Water tip asperge: groeistoot verhoogd kans op schimmels, kijk of bestrijden nodig is

Het gewas reageert al goed na de vele regen van woensdag. Vanwege de goede weersverwachtingen voor de komende week is het te verwachten dat er een flinke groeistoot aankomt. Houd daarbij de Botrytis- en Stemphilliumdruk in de gaten. Warmte en vocht kunnen aanleiding zijn voor een uitbreiding van deze schimmelziektes. Kijk of bestrijden nodig is.

Ook het onkruid krijgt een impuls om te kiemen en te groeien. De grond ligt nu mooi gesloten en vochtig. Goede omstandigheden voor een effectieve inzet van een bodemherbicide. Let op: zowel Centium als AZ 500 hebben een behoorlijke belasting voor het grondwater. Als het toch noodzakelijk is een middel in te zetten, doe dat onder ideale omstandigheden, zodat de bestrijding effectief is.

 

Dit bericht is geplaatst in Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.